úterý 28. listopadu 2017

Charlíček...





Má se čile k světu... je to rarášek, pořád si chce hrát a energie má tohle štěndo na rozdávání... ! Naučil se vylézt do schodů, ale dolů to neumí, takže pečuje o moji kondici...Třicetkrát za den vyleze nahoru a kníká a štěká: "pojd si pro mne"! Na první fotce je Charlík po návštěvě salonu. Psího. Byl vykoupán, zastřižen-trošičku a ostříhala mu paní Deborah i drápky. Moc se mu to nelíbilo, ale já potřebovala ukázat, jak rozčesávat a jak fenovat jeho krásnou srst. A tak bílý už taky není...na zahradě se mu líbí hlína, kamínky, listy, takže pak vypadá jako čuně.

"Najdi psa..." Já jedu do Dublinu do nemocnice za chvilku, jako doprovod  -pečovatelka , tak tu dnes bude část dne delší Charlík sám. Jsem zvědavá, jakou pohromu tu najdu... 
                                                     
                                                            Krásný den Vám všem!

10 komentářů:

  1. Marcelko, tak doufám, že bude po návratu téměř vše v pořádku :-)) Přece jen je to ještě mrňousek :-) Krásné dny vám přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasňák:-)
    My sme ich ešte nenechali doma samých, to mi dosť komplikuje momentálne život.

    OdpovědětVymazat
  3. Sakryš, to je krasavec a ta modrá mašle !!
    ještě je malý, ale musí se naučit být doma nějakou dobu sám.
    Naši pejsci byly taky neradi, když jsem je nechávala doma a šla do práce - a to s nima doma byla moje maminka - nejdřív kńučeli, ale za párkrát si zvykli a na povel "zůstańte - hlídejte domeček" jsou důležití a hlídají a jsou klidní, protože zjistili, že se odpoledne vrátím. A bišonci jsou chytří a učenliví, tak si myslím , že za párkrát se to naučí -a zvlášť, když za odměnu jak byl hodný a šikovný dostane nejakou hmatatelnou - kousatelnou - poživatelnou odměnu a bude moc chválený.
    A napište nám, jak to sám zvládnul !
    zdravím oba
    Jitka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme oba za pozdrav, je to šikulka, nic nerozkousal, jen tu byla jedna loužička ,kousek od plínky. A měl obrovskou radost z mého návratu a dosud se nezastavil on ani já. Hážu balonkem a myškou o stošest!!! A odměnka byla a chválení také, to je jasná věc. Mávám do dálky Marcela

      Vymazat
  4. To je rarášek :-D Musí s ním být pěkně veselo!

    OdpovědětVymazat
  5. Pejsek je Marcelko kouzelný. My se snad štěňátka dočkáme na jaře. Přes zimu jsem nechtěli neb je jednak brzo tma a také bude zima. No a nechat štěně venku v boudě se nám přes zimu nechce a pokud bychom ho nechali doma, tak by si pak těžko zvykal být sám venku v boudě. Do baráčku prostě velkého psa již nechceme (prověřeno - dva jsem tam měli a opravdu je to hrůza - všude chlupi, moc to tam nevonělo a hlavně psy pak byli docela náchylní na teplotu). Tak snad na jaře bude příležitost. Zatím máme doma starou pudlici ( ale pouze podle data narození, jinak je to stále divoch) takže děti mají zatím o zábavu postaráno, ale stále škemrají, kdy už konečně koupíme to štěně, které slibujeme na hlídání. Ono je to těžké - děda už psa nechce, babi chce toho samého co jsme měli a mi chceme něco jiného - menšího a trošku víc hlídacího. Jo, musíme se domluvit, není to lehké, když v domečku žije více rodin. Ale nestěžuju si, neměnila bych.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelko, doufám, že máš domeček v celku :o) Oni ze smutku dovedou ledasco :o)
    Ale kouzelný je, to tedy jo!!!
    Měj se hezky, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Chárlíček je takové chundelaté klubíčko pro radost. Tak ať se vám oběma dobře daří. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Marcelo, je pro nás, Tvoje čtenářky a pejskařky milé číst o psích příhodách. Moc Ti přeji po smutných časech tuhle radost. Charlíček svou energií nabíjí i Tebe. S mašlí už asi vyhlíží Vánoce a jak spinká na zádech v novém pelíšku u plyšáka, zvědavka nakukuje na schodišti je prostě neodolatelný a on takový zůstane i až doroste. Štěňata toho obvykle dost rozkoušou, šikulka nic nevyvedl. Naši musí něco dostat pokaždé, když se vrátím domů, lezou do tašky, Agátka nosí co kde sebere, třeba noviny, pantofli nebo nějaký balíček, s radostí utíká domů. Moc vám přeji oběma, že jste se našli. Dagmar

    OdpovědětVymazat
  9. Moc Vám to nové štěstí přeji. Přečetla jsem si zpět co se stalo s Vašim druhým miláčkem a pěkně si pobrečela. Už jen ty krásné chvilky.
    Jarka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!